Bichon Frise
Van De Dijksteinhoeve

Hoe ons contacteren?

Mevr. Douwen Rita, Erfstraat 36 , 2861 O.L.Vr.-Waver
Tel.: +32-(0)15-55.73.13

email: rdouwen@hotmail.com

Steeds welkom na telefonische afspraak.Welkom bij onze familiale Bichon Frise kennel, steeds door de St.Hubertus als Sportieve Elitefokker erkend.


Reeds van kindsaf groeide ik op met honden. Thuis hadden we eerst een pyriëense dwergherder, vervolgens een chow chow. Ook mijn echtgenoot is een heuze hondenliefhebber.


Waarom ik in 1990 voor dit ras heb gekozen?


Wel ik was op zoek naar een wit hondje, lang haar, maar vooral
speels; gezellig, attractief maar vooral niet verharend daar ik zeer allergisch ben voor... jawel honden.


Bij mijn eerste kennismaking met dit hondje was ik zeer aangenaam verrast.

Ondanks het feit dat ik voor hen een wildvreemde was, kwamen zij onbevreesd op mijn
schoot zitten en ze besnuffelden mij uitgebreid en gaven me zoentjes (likjes).


In al deze jaren dat de Bichons Frisé onze gezinleden werden, heb ik er nog
geen moment spijt van gehad dat deze witte levende knuffels hier soms het huis
op stelten zetten. Zij leven namelijk met zijn allen vrij in huis. Onze deurbel werd in deze jaren nog niet veel gebruikt.

Onze rakkers hebben de bezoekers al gezien en aangemeld voor deze de voordeur hebben bereikt.


Altijd is er wel eentje in je buurt en 's avonds liggen we met zijn allen gezellig in de zetel naar de TV te kijken.
Met kinderen zijn ze fantastisch. We hebben 2 dochters , beiden werden vanaf hun geboorte aan de toen aanwezige volwassen honden voorgesteld. Je moest het zien alvorens je het gelooft maar er lag er toen altijd wel eentje onder de wieg. Soms glippen ze s'avonds  even de kamers binnen bij de kinderen om te checken of alles in orde is.  Je kan erbij je klok op gelijk zetten, maar rond het tijdstip dat de meisjes van school komen, staan ze allemaal ze op te wachten aan de deur. Het werd de kinderen wel geleerd dat bichonnetjes geen speelgoedjes zijn , als ze in hun manden slapen , moeten ze dit respecteren. Maar die tweevoeter kan alles doen met hen. Ze spelen de ganse tijd samen. Vooral dan de jongere hondjes daar ze deze van kleine pup al kennen.


Een plezierig moment is het als er pups geboren worden Slechts 1 nestje per jaar, per uitzondering misschien eens 2, dat is voor onze familiale kennel meer dan voldoende.We hopen dan dat we er altijd eentje zelf kunnen houden om dan opnieuw hiermee tentoonstellingen te doen. Daarom overwegen wij steeds zeer grondig welke combinaties wij met elkaar fokken. De pups worden in familiekring geboren en verblijven de ganze tijd tussen ons gezin. Minder plezierig is het als de pups naar hun nieuwe thuis gaan. Maar die 9 à 10 weken dat ze bij ons zijn, geven ze ons veel plezier en vooral veel liefde. We houden er ons ook aan om in contact te blijven met onze uitgevlogen puppies, volgen hun groei en ontwikkeling op , helpen bij problemen en vachtverzorging of sommigen komen terug in vakantie.


De Bichon houdt van zijn familie en is graag in je directe buurt. Onze honden zitten soms ook alleen, daar wij ook uit werken gaan. Als we thuiskomen is het feest, eerst spelen baasje, dan pas de krant lezen zeggen hun helse blafjes en deugnietenoogjes. Let wel de bichon kan zeer hoog op zijn achterpoten springen.


De vachtverzorging van de bichon vraagt wel de nodige disipline. Maar het loont toch zo de moeite als je met je bichonnetje op stap gaat ; sommigen houden je staande , anderen geven commentaar. " Kijk die is zeker net gewassen" of "Hoe krijg je die zo wit?" Gelukkig is dit ras nog gespaard gebleven van allerlei nare kwalen, wat niet wegneemt dat het toch ooit eens de eerste pijnlijke keer kan zijn dat er iets foutloopt. Spijtig is wel bij sommige van de bichonnetjes de traanoogjes. Maar elk hondje traant hoor, alleen bij onze witte rassen valt di t meer op. Soms heeft hun baartje ook de neiging om te verkleuren. Omwille van hun lange hangoren, is regelmatig oortjes reinigen ook een must.


De Bichon is je vriend voor het leven en hij zal er bij ons altijd blijven bijhoren als een echt gezinslid. Graag stellen we jullie op de volgende paginga's onze bichons even voor.


Veel bichonplezier.
Home